Pitingo (Catalunya)

Pitingo és el nom artístic d’Antonio Manuel Álvarez Vélez, el cantant espanyol de flamenc que ha suposat una revolució en la música espanyola i que estrena ara nou disc, Cambio de tercio, tornant a les arrels del flamenc més pur.

Cambio de tercio, el cinquè disc de Pitingo, es va estrenar el passat 3 de juny, i la setmana següent va ser l’entrada més forta en la llista de vendes nacional. Pitingo ha sorprès, de nou, amb aquest nou treball amb el qual torna, com indica Miguel Mora, a les flamenquerías, al flamenc més pur. El cantant torna a les seves arrels jondas en plena maduresa personal i artística.

En aquest disc, Pitingo, està acompanyat per una selecció d’artistes flamencs que són, ara mateix, els millors dins del seu estil. En canvi de Terç trobarem Va tirar Vaig tirar, de l’inoblidable Enrique Morente interpretat per Pitingo, Arcàngel i Estrella Morente.

A més, el cantant de Huelva comparteix micro i art amb Miguel Poveda, els talons de Sara Baras, la veu per tanquillos carnavaleros de la gaditana Merche, l’herència del gran Morente amb els seus dos fills petits, Soleá i José Enrique, la mestra Carmen Linares, el piano de Dorantes i l’exquisit i exòtic estil de la cantant jordana Farah Siraj.

El resultat ha estat una boníssima acceptació pel públic i pels crítics especialitzats. Un disc que no només val la pena escoltar-ho diverses vegades, sinó que cal viure-ho en directe.

Tornar a dalt ↑